Dit guld er mere værd end du tror

Måske har du guld- og sølvsmykker til at ligge, som af forskellige årsager ikke bliver brugt. De kan være gået i stykker, eller måske er det noget, du har arvet, og som ikke lige passer til din smag. Uanset årsagen, så har ingen glæde af, at det bare ligger, og det er de færreste der ved, at smykkerne kan være mange penge værd i salg som gammelt guld.

Guldprisen er historisk høj

På grund af krisen og mange usikkerheder på det økonomiske verdensmarked, er guldprisen steget kraftigt. Den har længe ligget i et højt leje, men i takt med at blandt andet aktier falder i værdi, stiger det noget mere håndgribelige guld. Som så meget andet her i livet, kender vi ikke stabiliteten af prisen, men kan blot konstatere, at det er nu, at det er en god ide at sælge guldet fra gemmerne.

Vi giver en gratis og uforpligtende vurdering

Prisen for dit guld afhænger af guldets lødighed, altså om det f.eks. er 14 kt eller 8 kt? Det vil vi gerne vurdere for dig. Vi fordeler guldet i lødighed, vejer det op og udregner afregningsprisen ud fra dagsprisen på guldet. Det står dig herefter helt frit for, om du efterfølgende ønsker at sælge guldet.

Salg af guld er også et grønt valg

Ved at sælge dit guld sparer vi også miljøet for store belastninger, fordi omsmeltning og genanvendelse af guld er meget mere skånsomt for naturen. Vi har eget værksted, og kan på den måde nemt genanvende de ressourcer, som allerede har været udvundet en gang.

Praktisk information

På grund af Corona-krisen har vi måttet ændre både på  åbningstider og på antal medarbejdere. Af samme årsag vil vi gerne opfordre til, at du afleverer guldet til vurdering og så typisk efter et par dage, få besked om resultatet. På den måde kan vi bedst undgå for mange kunder i butikken ad gangen, og så kan en vurdering, afhængig af antal smykker, godt vare et stykke tid, hvis der er meget at gennemgå.

I forhold til afregningsprisen, kan du selv vælge om det skal være gramprisen på indleveringsdagen eller udleveringsdagen, vi skal tage udgangspunkt i. Det aftaler vi blot ved indleveringen.

Når du har godkendt salget, skal du skrive under på at, guldet er dit, og at du har tilladt denne ekspedition. Dertil skal vi bruge billed-id, enten kørekort eller pas. Vi overfører beløbet med det samme og kun via konto til konto. Så husk at medbringe kontonummer.

Ønsker du i stedet at handle for beløbet eller få en tilgodeseddel til en senere handel, så lægger vi yderligere 15% oveni guldvurderingen.

Vi er forpligtet til at håndtere og gemme dine oplysninger i hht. GDPR og Lov om kosterbogføring. 

Vi kan kontaktes på 96170202

September 2019: Guldprisen er steget til nye højder!

Vi køber gammelt guld og sølv

  • Har du itu smykker, gammelt tandguld eller sølvbestik, som bare ligger hen? Det køber vi gerne! Vi syretester for guldets lødighed med det samme og beregner en pris på dine ting ud fra dagens verdensmarkedspris på ædelmetallerne.
  • Et krav til sølvvarer er dog, at de skal være stemplet med lødighed (3 tårnet/ 830 eller 925/sterling)
  • Hvis smykkerne er fattet med stene eller perler trækkes deres vægt fra, men de tages ikke ud af smykkerne.
  • Når du sælger varer af ædelmetal til os skal du forevise gyldig legitimation og indvillige i, at vi registrerer og gemmer dine oplysninger, til ædelmetallerne er videresolgt. Guldsmedebranchen fritaget for GDPR, da det er et lovkrav, at der føres kosterbog over opkøbte ædelmetaller.
  • Når du sælger varer af ædelmetal til os skal du skrive under på at Profil Smykker ApS har fuld råderet og handlefrihed over varerne efter handlen og at handlen er bindende, dvs. den kan ikke fortrydes af parterne.

Kommission og Secondhand by Profil Smykker

  • Kom ind i butikken og hør nærmere – men her kort fortalt;
  • Har du gamle guld- og sølvsmykker, som du ikke bruger? Vi tager gerne dine smykker i kommission. Smykkerne bliver gennemtjekket for lødighed og at de har en rimelig stand. Vi tjekker, renser og gør smykkerne salgsklare – udstiller på vores bedste salgsplads – og sælger dine smykker for dig. Som sælger får du 60% af salgsprisen og selvom guldprisen er høj, så får du altid en højere pris ved kommission end ved salg til omsmeltning. Hvis smykkerne ikke bliver solgt, koster det dig kun et mindre gebyr. Gebyret skal betales ved kommissionsaftalens indgåelse.
  • Som sælger af kommissionssmykker skal du forevise gyldig billedlegitimation og indvillige i, at vi registrerer og gemmer dine oplysninger indtil smykkerne er solgt.
  • Som køber af secondhand-smykker skal du skrive under på en fraskrivelse af fortrydelse- og reklamationsret. Smykkerne købes som beset.